Wat voor afscheidscadeau collega is leuk om te geven? 

Een gewaardeerde collega die vertrekt heeft vaak een feestje verdiend en bij een feestje hoort een mooi cadeau. Een cadeau uitzoeken voor een ander is een lastige keuze en al helemaal als het gaat om een afscheidscadeau collega. Het is de bedoeling dat én het verleden wordt gevierd én de toekomst. Onderzoek wees uit dat als er cadeaus worden gegeven tijdens een feestje het de gemoedstoestand van de aanwezigen verbeterd. De vreugde wordt groter en de herinneringen blijven langer vers in het geheugen. Hieronder een aantal tips om een leuk afscheidscadeau voor je collega te bedenken. 

Geef geld of een cadeaubon als afscheidscadeau collega

In principe kun je de plank met een cadeaubon of geld niet mis slaan. Je zit met een fysiek afscheidscadeau collega altijd met een budget, vaak wil je niet per se allemaal losse dingen geven en dat maakt het lastig. Als je gaat voor een cadeaubon of geld dan ga je voor een veilige keuze, maar dan kan je (oud-)collega het wel naar eigen inzicht besteden en tover je altijd een glimlach op zijn of haar gezicht. 

Er is onderzoek gedaan naar de hoogte van het budget en dat zou liggen op zo’n 50 euro. Maar eigenlijk is de bedrijfscultuur veel belangrijker om naar te kijken als je het budget wilt vaststellen. Als je het hebt over mensen in de bouw kunnen ze al blij zijn met een kleinigheidje en een kratje bier bij wijze van spreken, terwijl een groot kantoor op de Zuidas waarschijnlijk meer in de gedachte zit van een luxe hotelovernachting. 

Organiseer een uitje om met de partner te doen

Een afscheidscadeau collega kun je altijd vinden op het gebied van uitjes, of het nu een volledige organisatie is of alleen een boeking met nog een open datum. In de huidige maatschappij hebben we het druk, is er veel stress en blijft er weinig tijd over voor een date night met de partner.

Eigenlijk kun je met uitjes alle kanten op. Je kunt alle kanten op, zowel veilig als uitdagend. Denk aan een dagje sauna, een workshop, hotelovernachting of als je minder veilig wilt kiezen kun je ook kiezen voor parachutespringen of bungeejumpen. Welke keuze je ook maakt, vergeet niet naar je collega te kijken en als die bijvoorbeeld geen alcohol drinkt is een wijnproeverij bijvoorbeeld niet op z’n plaats. 

Kies voor een tastbaar cadeau als afscheidscadeau collega

Het geven van geld of een cadeaubon kan als onpersoonlijk ervaren worden, veelal door de gever(s). De ontvanger is er vaak blij mee, maar de gever(s) vinden dit lastig. Als je liever een persoonlijke touch eraan geeft, kies dan voor een tastbaar afscheidscadeau collega die een herinnering weergeeft. Denk bijvoorbeeld aan een mooie foto op schilderij of linnen of laat iets bedrukken wat je oud-collega nog jaren kan gebruiken. Er worden veel producten tegenwoordig bedrukt waarbij je kunt denken aan kleding, maar ook aan dartpijlen, bekers en zelfs het graveren van glas is mogelijk met een persoonlijke boodschap. 

Voor de leukste cadeau’s en handigste gadgets shop je bij Bigsellers.nl.